Historie

Gebben Motoren heeft rijke historie, al drie generaties lang

Hendrik Gebben  pionier

De historie van Gebben Motoren gaat terug tot 1936. Oprichter en pionier Henk Gebben startte in Rouveen en later in Staphorst met de motorzaak ‘De Driekleur’. Het bescheiden bedrijfje groeide in korte tijd uit tot één van de grootste en bekendste motorzaken van Nederland.

André Gebben visionair

In 1964 kwam André Gebben bij zijn vader in de zaak, hij ontpopte zich als een rasondernemer, onder zijn leiding maakte de zaak een expansieve groei door. Hij specialiseerde zich in de verkoop van crossmotoren, om al snel tot één van de grootste dealers van crossmotoren in de Benelux gerekend te kunnen worden. André Gebben bracht als crosser vele bezoeken aan Amerika. Hij deed daar ideeën op en bouwde daar een interessant zakelijk netwerk op in de motorbranche. Dit resulteerde in een succesvolle import van road bikes.

Emile Gebben dynamisch

In 1995 treedt ook derde generatie, de dynamische Emile Gebben, in de zaak. Die in Amerika de International BBA studies afrondt. Ook hij heeft het motorcrossen in zijn DNA en is tot 2004 actief in de cross en grasbaan. Hij houdt zich voornamelijk bezig met alles wat met de afdeling crossmotoren en quads te maken heeft. Emile zet samen met André de grote lijnen uit binnen Gebben Motoren en leidt een groothandel van in- en verkoop van motoren.

Gebben Motoren: het adres voor het kopen van motoren (o.a. van Yamaha motor), motorkleding (o.a. handschoenen, jassen, motorpakken, jeans van Rev’it motorkleding), helmen (HJC, Shark en Bell) en meer!