Publicatiedatum 03-06-23

VLAANDEREN DERDE IN DE EINDSTAND VAN DE DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS

GEBBEN VAN VENROOY YAMAHA LOGO

Er was het afgelopen weekend geen wedstrijd voor het wereldkampioenschap MXGP maar Calvin Vlaanderen van het Gebben van Venrooy Yamaha team stond aan de start bij de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek. Dit was een perfecte voorbereiding voor de aankomende Grand Prix in het Letse Kegums. Vlaanderen werkte een goede dag af met als hoogtepunt een derde plaats in de eerste manche achter Jeffrey Herlings en Romain Febvre. In de tweede manche ging het nog beter en reed hij op een tweede plaats totdat hij hard ten val kwam. Vlaanderen besloot daarna om geen risico’s meer te nemen en te kiezen voor een vijfde plaats. In de eindstand van de Dutch Masters of Motocross is Vlaanderen op een derde plaats geëindigd.

DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS OLDEBROEK - CALVIN VLAANDEREN

Het team zal nu afreizen naar Letland voor de achtste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP, welke verreden wordt in Kegums dit weekend.

Commentaar Calvin Vlaanderen (vierde in het dagklassement): ‘’Het was een dag met goede en minder goede momenten in Oldebroek. Ik vind het een hele mooie baan en ik had er hoge verwachtingen van. Ik voelde me goed in de tijdtraining en wist een tweede tijd op de klok te zetten. In de eerste manche pakte ik een goede start en kwam op een derde plaats achter Herlings en Febvre uit de eerste ronde. Ik probeerde ze te volgen maar had niet de snelheid om hierin te slagen. Ik heb mijn eigen wedstrijd gereden en finishte als derde. In de tweede manche pakte ik opnieuw een goede start. Ik voelde me goed en reed comfortabel op een tweede plaats achter Febvre. Helaas kwam ik toen hard ten val. Ik heb mijn weg vervolgd en heb geen risico’s meer genomen om uiteindelijk vijfde te worden. Het was een teleurstellend einde van de dag. Ik neem nu even rust en neem het goede gevoel mee naar Letland.”

Photocredits – Eric Laurijssen


VLAANDEREN’S DUTCH MASTERS SEASON CONCLUDES AT OLDEBROEK 

There might not have been an MXGP World Championship event at the weekend but there was some racing to attend to in the Netherlands for the Gebben van Venrooy Yamaha team. The Dutch Masters finale took place at Oldebroek on bank holiday Monday – perfect preparation for the Latvian GP this weekend.

It was a solid day for Vlaanderen and especially the first moto was the highlight finishing third behind Herlings and Febvre. The second moto was going even better in second before a big crash! The Gebben van Venrooy Yamaha rider then rightly decided to settle for fifth and no risk. Vlaanderen ended up third overall in this years MX1 championship standings.

DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS OLDEBROEK - CALVIN VLAANDEREN

The team will now head to Latvia for round eight of the MXGP World Championship taking place this weekend.

DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS OLDEBROEK - CALVIN VLAANDEREN
Calvin Vlaanderen (4th overall): It was an up and down day yesterday in Oldebroek. I like the track there and had high expectations going in. I felt good in time practice going second fastest. In the first race I had a good start and was in third behind Romain and Jeffrey on the first lap, I tried to follow them but I didn’t have the pace to keep up. I rode on my own the whole race in a solid third. The second race another good start, I felt a bit better and was comfortably in second behind Romain. Unfortunately, I hit an unexpected square edge and had a big crash. I got up and just rode it safely back in fifth, it was a disappointing to end the day like that. I’ll rest up and take my good feeling into Latvia at the weekend.