Publicatiedatum 27-05-23

VLAANDEREN IN DE TOP VIJF IN FRANKRIJK

GEBBEN VAN VENROOY YAMAHA - LOGO

 

Het wereldkampioenschap MXGP ging het afgelopen weekend verder in het Franse Villars sous Ecot. Het circuit was helemaal vernieuwd sinds 2017 toen het wereldkampioenschap hier voor het laatst naartoe kwam. Het Gebben van Venrooy Yamaha team en Calvin Vlaanderen waren gemotiveerd om te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Het circuit lag er tijdens de kwalificatiedag uitdagend bij met veel sporen en verraderlijke omstandigheden. Vlaanderen vond de moeilijke omstandigheden geweldig en wist in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten. In de kwalificatieheat reed hij een solide wedstrijd en wist als vijfde over de finish te komen.

Door het vele werk dat de organisatie had verzet in de nacht van zaterdag op zondag, was de baan op zondag minder moeilijk dan op zaterdag. Hierdoor konden de rijders meer van zichzelf geven. In de eerste manche pakte Vlaanderen geen goede start en kwam pas op een tiende plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd wist hij twee rijders te passeren en kwam op een achtste plaats over de finish.

Calvin Vlaanderen, MXGP FRANCE

In de tweede manche was een betere start noodzakelijk. Dit lukte want Vlaanderen kwam op een vijfde plaats uit de eerste bocht. In de moeilijke omstandigheden wist hij deze positie de hele wedstrijd vast te houden en kwam als vijfde over de finish. Een vijfde plaats was ook zijn deel in het dagklassement.

Het team gaat zich nu voorbereiden op de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek, welke op tweede Pinksterdag wordt verreden in Oldebroek. Een week later staat Vlaanderen aan de start bij de achtste wedstrijd van het wereldkampioenschap in het Letse Kegums.

Calvin Vlaanderen, MXGP FRANCE

Commentaar Calvin Vlaanderen: ‘’Het was opnieuw een constant weekend in Frankrijk. Op zaterdagochtend had ik gelijk een goed gevoel op de baan. Ik vond de baan echt mooi en vond het fijn hoe technisch hij was. In de tijdtraining wist ik een perfecte ronde neer te zetten en pakte hiermee mijn eerste pole position van het seizoen. In de kwalificatieheat had ik geen fijn gevoel. Ik reed wat verkrampt op het technische circuit maar wist er toch nog een vijfde plaats uit te halen. Voor de zondag maakte de organisatie de baan bijna helemaal vlak en snel. In de eerste manche nam ik geen goede start en had ik het moeilijk om in te halen. In de tweede manche kwam ik beter weg en heb ik de hele wedstrijd in de top vijf gereden. Opnieuw was het niet makkelijk om in te halen en de harde klonten klei kwamen hard aan tegen het lichaam. Ik scoorde met een vijfde plaats in het dagklassement belangrijke punten voor het kampioenschap. We hebben dit weekend weer een goede stap gezet en ik ben er klaar voor om binnenkort meer te laten zien.’’

Photocredits – Fullspectrum Media.


VLAANDEREN TOP FIVE IN FRANCE

Calvin Vlaanderen, MXGP FRANCE

The next destination on the MXGP schedule for round seven was France as Villars sous Ecot made a return to the calendar. The circuit had a revamp coming into the MXGP weekend to keep the worlds best riders on their toes. The Gebben van Venrooy Yamaha team and Calvin Vlaanderen were motivated to show what they could do.

After some overnight track prep, the track wasn’t as rough for Sunday but it meant riders could push a bit more. Vlaanderen didn’t get the best of start in the first moto sat tenth on the first lap but he was able to make two passes to come home a consistent eighth.

A better start in race two was just what was required. Starting in fifth, that’s exactly where the Gebben van Venrooy Yamaha ended up for fifth overall in very difficult conditions.

Calvin Vlaanderen, MXGP FRANCE

The team will now prepare for the final round of the Dutch Masters of Motocross taking place this weekend before the MXGP World Championship resumes in Latvia the week after.

Calvin Vlaanderen (5th overall): It was another solid consistent weekend in France for round seven of MXGP. I had a good feeling already on Saturday morning, I really liked the track and how technical it was. In timed practice I managed to get a clean lap in and got my first pole of the season which felt good and gave me some confidence. The qualifying race I didn’t have the best feeling, was riding a bit timid on the rough track but still managed a solid fifth. For Sunday they made the track quite flat and fast. The first race I didn’t have the best start and found it hard to pass but in the second race I had a better start and ran in top five the whole race. Again it wasn’t easy to pass and the roost was really painful out there  but fifth overall on the day and good points. It was another good step this weekend and I’m ready for more soon.

Photocredits – Fullspectrum Media.