Publicatiedatum 08-02-23

TÉNÉRÉ TRAVEL TROPHY 10-17 JUNI 2023

VERBREED JE HORIZON OP JOUW YAMAHA TÉNÉRÉ

EEN LEVENDE LEGENDE
Sinds de introductie in 1983 ademt de Yamaha Ténéré avontuur. Na vier succesvolle decennia is het nu een levende legende. De Ténéré-modellen van vandaag schitteren in vele rally’s en vervoeren reizigers op onvergetelijke reizen over de hele wereld. Bereid jezelf en je ultieme motorfiets voor om onvergetelijke herinneringen te maken tijdens de Ténéré Travel Trophy.

In 2023 bestaat de Yamaha Ténéré 40 jaar. In de afgelopen vier decennia heeft de Ténéré een glansrijke carrière opgebouwd en daarbij diverse rally’s gewonnen en menig wereldreiziger probleemloos rond de wereld gevoerd. Deze mijlpaal viert Yamaha Motor Europe, branch Benelux, met de Ténéré Travel Trophy. Tijdens dit reisevenement krijgen 200 Yamaha Ténéré rijders de kans om in een unieke setting het avontuurlijke karakter bij henzelf en hun motorfiets naar boven te halen.

TÉNÉRÉ TRAVEL TROPHY

Het bos rondom een Frans château in het noorden van Frankrijk is omgedoopt tot Ténéré Town. Op deze plek, die doet denken aan een echt rally bivak, ontmoeten de avonturiers elkaar op zaterdag 10 juni 2023. Na de eerste nacht onder de sterrenhemel staat de Ténéré Experience dag op het programma. Op een 33 hectare groot offroad speelterrein worden trainingen gegeven en staan proeven klaar, zodat alle deelnemers zich optimaal kunnen voorbereiden op de reis richting het zuiden.

HET ULTIEME TÉNÉRÉ EVENEMENT

10 – 17 JUNI 2023 | FRANKRIJK – ANDORRA – SPANJE

Van 12 tot en met 16 juni worden 5 avontuurlijke etappes verreden door Frankrijk, Andorra en Spanje. Tijdens de etappes kunnen de deelnemers rekenen op routes van de gebaande paden, met een flinke dosis onverharde wegen. Volledig verharde alternatieve routes zijn beschikbaar. De routes leiden door prachtige landschappen met adembenemende uitzichtpunten en interessante bezienswaardigheden. Ook al is de Ténéré Travel Trophy geen race. Elke dag zijn er nieuwe uitdagingen waarmee de deelnemers punten kunnen verdienen om in het klassement te stijgen. Op vrijdag 16 juni zal de top 3 Ténéré Travelers gehuldigd worden op het podium. Na het ontbijt op zaterdag 17 juni is het programma afgelopen en vervolgt iedereen zijn eigen weg met motortassen vol onvergetelijke herinneringen. Ondanks dat het evenement ingericht is om iedere nacht in Ténéré Town te kamperen, is er de mogelijkheid om iedere nacht een kamer te boeken.

Ténéré
EEN LEVEN DE LEGENDE
Sinds de introductie in 1983 ademt de Yamaha Ténéré avontuur. Na vier succesvolle decennia is het nu een levende legende. De Ténéré-modellen van vandaag schitteren in vele rally’s en vervoeren reizigers op onvergetelijke reizen over de hele wereld. Bereid jezelf en je ultieme motorfiets voor om onvergetelijke herinneringen te maken tijdens de Ténéré Travel Trophy.

Geen race
BEPAAL JE EIGEN TEMPO
Start elke ochtend achter een wapperende racevlag. Navigeer je weg naar de finish. Na een dag in het zadel of op de voetsteunen kom je aan in Ténéré Town. Geniet van de bruisende sfeer van het bivak terwijl de motorrijders arriveren na de dagelijkse etappes. Beleef het allemaal tijdens de Ténéré Travel Trophy, zonder het race-element van een rally. De etappes zijn gemaakt vanuit het perspectief van een avontuurlijke motorrijder. Dit resulteert in uitdagende dagelijkse routes buiten de gebaande paden, met een keur aan bijzondere highlights om van te genieten. Je tijd tussen start en finish heeft geen gevolgen voor het klassement, bepaal je eigen tempo tijdens de dagelijkse etappes.

Vaardigheidsniveau
VERLEG JE GRENZEN
De Ténéré Travel Trophy is ontworpen voor avontuurlijke motorrijders met offroad-ervaring. Om ervoor te zorgen dat iedereen het maximale uit zichzelf en zijn Ténéré haalt, is de start van de Ténéré Travel Trophy een dag vol masterclasses, clinics en rideouts om je vaardigheden aan te scherpen voor de reis. Tijdens de 5 etappes kun je routes buiten de gebaande paden verwachten, een combinatie van verharde en onverharde stukken. De onverharde delen bestaan grotendeels uit zand- en grindpaden, rivierdoorwadingen en stenige bergpassen. Voor elk offroad-gedeelte is er een verhard alternatief. Op deze manier kunnen beginnende offroad-rijders verhard laagdrempelig hun grenzen verkennen.

Ticket

€ 999,00

 

INCLUSIEF

  • Startpakket
  • Toegang tot de Ténéré Travel Trophy-app
  • Digitale routes om te navigeren
  • 7 nachten kamperen
  • 7 x ontbijt
  • 7 x avondeten
  • Een Ténéré Experience dag vol masterclasses, workshops en clinics
  • Lunch tijdens de Ténéré Experience
  • Entertainment
  • Nederlands, Engels en Frans sprekende organisatieleden tijdens het evenement

NIET INCLUSIEF

AANMELDEN

DEALER PACKAGE (optioneel)

€ 700,00

Geniet van comfort en gemak met het Dealerpakket. Laat de professionals van Yamaha Motor voor jou en je motorfiets zorgen.
Deze optie is exclusief beschikbaar in de Benelux (België, Nederland en Luxemburg).

Het volgende is inbegrepen:

Motor check-up:

Breng je Yamaha Ténéré naar je lokale Yamaha dealer in de Benelux. Kort voor het evenement krijgt je Yamaha Ténéré een volledige check-up om te kijken of de motorfiets klaar is voor de reis. Indien nodig kan de motorfiets, in overleg met jou, een servicebeurt krijgen voordat deze naar de startlocatie wordt vervoerd. Kosten voor een eventuele servicebeurt en onderdelen zijn niet inbegrepen.

Motortransport:

De Yamaha dealer zal ervoor zorgen dat je Yamaha Ténéré op tijd klaar is voor het motortransport. Vervolgens zal je motorfiets je opwachten bij de startlocatie in Frankrijk op 10 juni.

Nadat je de Ténéré Travel Trophy hebt voltooid, wordt je Yamaha Ténéré teruggebracht naar je lokale Yamaha dealer. Kort na het evenement kan je jouw Yamaha Ténéré weer ophalen bij je Yamaha dealer.

Busreis:

Op 10 juni brengt een comfortabele touringcar je naar de startlocatie, waar je herenigd zal worden met je Yamaha Ténéré. Er is een opstapplaats in Nederland en in België.

Na het ontbijt op zaterdag 17 juni stap je vanuit Spanje opnieuw in een comfortabele touringcar die je terug brengt naar de opstapplaats in België of Nederland.

Bagageservice:

Reis licht en maak gebruik van onze bagageservice tijdens de dagelijkse etappes. Geef ’s ochtend voordat je aan de dag etappe begint je bagage af aan de organisatie. Je bagage zal dagelijks vervoerd worden van de start- naar de finishlocatie. Aan het einde van de dag etappe kan je jouw bagage ophalen in Ténéré Town.