Publicatiedatum 16-11-21

NIEUWE YAMAHA TMAX EN TMAX TECH MAX 2022

Tijdens zijn 20-jarige bestaan als Europa’s meest succesvolle Sport Scooter is de TMAX voortdurend geëvolueerd en verbeterd om te voldoen aan de veranderende behoeften van vele duizenden klanten die ervoor hebben gekozen om op deze iconische motorscooter te rijden.

Voor 2022 is de TMAX voorzien van een radicaal nieuw Supersport-geïnspireerd ontwerp, samen met een compacter nieuw kuipwerk en geüpdate wielophanging voor sportievere rijprestaties.

Dit is ook de slimste Yamaha Sport Scooter met de hoogste specificaties, en is uitgerust met een kleuren 7-inch TFT-instrumentenpaneel en Full-map Garmin-navigatie*. De modellen van de 8 generatie TMAX en TMAX Tech MAX zijn sportiever, slanker en slimmer, en perfect uitgerust voor de ultieme rijervaring.

 

Herontdek de vernieuwde TMAX

De wereld op twee wielen veranderde voor altijd toen de eerste TMAX in 2001 werd onthuld. Nooit eerder had iemand zoiets gezien. Hier was een motorscooter als geen ander, met zowel
opwindende als gebruiksvriendelijke prestaties, ongeëvenaard in hoge snelheden over lange afstanden en tegelijkertijd onverslaanbaar in het dagelijks gebruik. Velen hadden het onmogelijk geacht om een dergelijke voertuig te creëren waarin zowel de scooter- als de motorwereld voor het eerst bij elkaar zou komen.

Sportievere prestaties, dynamischer uiterlijk en connectiviteitstechnologie

De 2022 TMAX blijft trouw aan het originele concept dat deze revolutionaire machine tot één van Yamaha’s best verkochte modellen heeft gemaakt. De zeer speciale combinatie van een krachtige tweecilindermotor, gemonteerd op een lichtgewicht chassis en gekleed in kuipwerk van het mooiste design, verklaart het blijvende succes van de TMAX.

Sinds de introductie in 2001 is deze baanbrekende Yamaha al twee decennia lang jaarlijks de bestverkochte Sport Scooter. Het nieuwe model met hogere specificaties is volledig uitgerust om de positie van de TMAX bovenaan de verkoopgrafieken te versterken. Met een zeer loyale en deskundige aanhang in heel Europa, blijft de TMAX zowel nieuwe als terugkerende klanten een opwindende rijervaring bieden, samen met Yamaha’s uitstekende kwaliteit en het hoogste niveau van comfort en gemak.

 

 

 

 

 

Compact en dynamisch nieuw kuipwerk

Het geheel nieuwe kuipwerk van de TMAX is compacter dan ooit en heeft een radicaal nieuw uiterlijk met agressief vormgegeven vleugels en prominente hoekige luchtinlaten, evenals slankere dubbele LED-koplampen met geïntegreerde knipperlichten.

Hoewel deze motorscooter nog steeds onmiddellijk herkenbaar is als de iconische TMAX, is vrijwel elk kuipdeel en elk exterieur onderdeel opnieuw ontworpen voor 2022.

Naast zijn gedurfde nieuwe uiterlijk heeft de TMAX een geheel nieuw windscherm dat bijdraagt aan de compacte nieuwe look en waardoor de rijkwaliteit wordt verbeterd. Zijn taille is ook veel slanker en dat verbeterd de mobiliteit van de rijder. De nieuw ontworpen, vloeiendere achterkant met het T-vormige achterlicht benadrukt de strakke en sportieve lijn. De gerestyled boemerang zijpanelen en de opnieuw ontworpen kuipdelen passen perfect bij de rest van de nieuwe carrosserie en geven dit 2022-model een frisse en aantrekkelijke nieuwe look die voortbouwt op de legendarische TMAX-modellen, met een zelfverzekerde en eigentijdse uitstraling.

 

 

 

 

Smartphone-connectiviteit

TMAX-bestuurders kunnen hun smartphone verbinden met het 7-inch TFT-kleurenscherm via Bluetooth, Wi-Fi of de USB-poort in het waterdichte opberg vak aan de voorkant, dat ook is voorzien van een speciale smartphonehouder.

Nadat de smartphone is aangesloten, kan de bestuurder de gewenste functie selecteren met de joystick en de home-knop links op het stuur, waaronder het afspelen van muziek, het ontvangen van meldingen, het controleren van het lokale weer en nog veel meer. Om naar muziek te luisteren of oproepen te beantwoorden, is een headset** vereist die is aangesloten via Bluetooth. Wanneer de TMAX geparkeerd staat, kunnen ook berichten worden weergegeven.

 

Full-map Garmin-navigatie

Met de nieuwe TMAX-connectiviteit hebben berijders toegang tot de volledige kaarten van het Garmin-navigatiesysteem, met gesproken afslag-voor-afslag aanwijzingen via een met Bluetooth verbonden headset** die is gekoppeld aan de TMAX. Dit ultramoderne systeem biedt live verkeersupdates en tijdbesparende omleidingsopties. De PhotoReal Junction View van Garmin geeft een realistische weergave van kruispunten en knooppunten langs de route voor eenvoudige navigatie, en een felgekleurde pijl geeft de TMAX-rijder de juiste rijstrook aan voor de volgende afslag.

De Rider Alerts van Garmin bieden een breed scala aan informatie over aankomende gevaren langs de route, zoals scherpe bochten, en meldingen over snelheidslimieten, nabijgelegen scholen en meer. De brandstoffunctie schat in over hoeveel kilometer de tank moet worden bijgevuld en stelt plaatsen voor om te stoppen. Het Full-map Garmin-navigatiesysteem van de TMAX toont ook de huidige weersomstandigheden en een dagelijkse voorspelling, een waardevolle aanwinst voor elke rit.

Het 7-inch TFT-kleurenscherm toont duidelijke en gemakkelijk af te lezen navigatie-informatie, terwijl informatie over de motorprestaties aan de boven- en zijkanten van het scherm worden weergegeven. De app kan worden gestart en menu’s geselecteerd via de joystick die op het stuur is gemonteerd.

* Voor Full-map Garmin-navigatie is een abonnement serviceovereenkomst vereist. Dit wordt niet in alle landen aangeboden. Sommige navigatiefuncties zijn niet in alle landen beschikbaar, neem contact op met Garmin voor beschikbaarheid.

** Headset niet inbegrepen bij de TMAX.

 

Sportievere rijhouding

De rijpositie is herzien, zodat de bestuurder kan genieten van het volledige sportieve potentieel van de krachtige 560 cc EU5-motor en het lichtgewicht aluminium chassis van de TMAX. Alle drie de punten van de bestuurdersdriehoek zijn verplaatst om een iets meer naar voren leunende lichaamshouding te creëren. Dit is bereikt door een nieuw gevormd gesmeed aluminium stuur toe te passen, met een kleinere ‘backsweep’ en een lagere ‘upsweep’. Ook zijn het zadel en de treeplanken verlengd voor meer bewegingsvrijheid.

Deze sportievere, naar voren geleunde rijpositie in combinatie met de nieuwe stuurvorm biedt de berijder meer feedback van het voorwiel, waardoor hij zich meer verbonden voelt met het wegdek. De hoge kwaliteit van het gesmede aluminium stuur onderstreept de premium afwerking en de toonaangevende specificaties.

Nieuwe compact, geluidsarm en verstelbaar windscherm

De TMAX is uitgerust met een nieuw ontworpen verstelbaar scherm dat bijdraagt aan het compactere kuipontwerp. Een belangrijk kenmerk van het nieuwe scherm is een centrale luchtinlaat die is ontworpen om de winddruk op het bovenlichaam van de berijder bij hogere snelheden te verminderen voor een comfortabelere en plezierigere rit. Een ander kenmerk van het nieuwe schermontwerp is dat het windgeruis vermindert.

Combinatiekoplampen in Supersport-stijl en T-vormig LED achterlicht

TMAX is de meest geavanceerde motorscooter ooit gebouwd door Yamaha, en de look en feel van het 2022-model komt een stap dichter bij de motorwereld met zijn agressieve nieuwe uiterlijk dat niet zou misstaan naast een supersport motorfiets uit de R-serie.

De nieuw ontworpen, slankere en dubbele LED-koplampen zijn voorzien van monofocale lenzen die een heldere lichtbundel projecteren voor een uitstekend zicht ’s nachts en een 24 uur per dag zichtbaarheid. Het compacte en sportieve ontwerp biedt geïntegreerde richtingaanwijzers voor een prachtig verfijnde look die de premium afwerking en hoge status van deze toonaangevende Sport Scooter onderstreept.

De achterkant van de TMAX is net zo indrukwekkend als de voorkant, en het nieuwe achterlicht heeft een T-vormig ontwerp dat exclusief is voor dit model, met geïntegreerde richtingaanwijzers die de krachtige en gedurfde uitstraling van deze hoogwaardige motorscooter versterken.

Kenmerkend uitlaatgeluid

De TMAX is bekend om zijn krachtige geluidskwaliteit met een heldere en diepe uitlaatklank die uniek is voor deze iconische motorscooter. Dit kenmerkende geluid onderstreept de sensatie van de rit en creëert een directe verbinding tussen de rijder en de motorscooter.

De motorconfiguratie van de TMAX bevat een 360° krukas en een balans-as voor de horizontaal tegengestelde zuigers. Het is een mechanisch stil ontwerp en tijdens de ontwikkeling van het 560 cc-motorblok werd een speciaal “getuned” geluid gecreëerd dat de sportiviteit van de TMAX aanvult en verbetert. Dit zuivere en diepe geluid geeft een gevoel van kracht bij een laag toerental en de intensiteit neemt toe naarmate het gaspedaal wordt geopend. Het waarborgt een opwindend en aangenaam gevoel bij alle snelheden.

Smart Key voor starten zonder sleutel en nieuw ontworpen bedieningsschakelaars

Met de sleutel loze bediening heeft de berijder toegang tot zijn motorscooter zolang hij of zij de Smart Key bij zich heeft. Voor 2022 tilt de TMAX het scootergemak naar een hoger niveau met nieuw ontworpen schakelaars die het hele proces nog eenvoudiger maken. Een nieuwe centrale schakelaar brengt vele functies samen. Zo kan de bestuurder nu met minder handelingen het hoofdsysteem aan en uit zetten, de hoofdschakelaar en het stuurslot activeren en het zadel openen.

Belangrijkste kenmerken van de TMAX

 • Nieuw multi-display 7-inch TFT-kleurenscherm met connectiviteit
 • Smartphone-connectiviteit via MyRide app
 • Full-map Garmin-navigatie*
 • Waterdicht smartphone-opbergvak met USB
 • Verlichte fluorescerende midden schakelaar
 • Krachtig 560 cc EU5 tweecilindermotorblok
 • Soepele en efficiënte CVT-riemtransmissie
 • 35 kW vermogen, A2-rijbewijs
 • Helder, diep en puur motorgeluid
 • Lichtste in zijn klasse, 218 kg rijklaar gewicht
 • Dynamisch nieuw en sportief kuipontwerp met op Supersport geïnspireerd uiterlijk
 • Kuipwerk met slankere taille
 • Opnieuw ontworpen verstelbaar windscherm met centrale ventilatieopening
 • Gedurfde nieuwe dubbele slanke LED-koplampen met geïntegreerde richtingaanwijzers
 • Exclusief voor de TMAX T-vormig LED-achterlicht met geïntegreerde richtingaanwijzers
 • Sportievere rijpositie
 • Verbeterde ergonomie voor berijder en passagier
 • Langer zadel met verstelbare ruggensteun voor de berijder
 • Langere treeplanken
 • Gerestylde boemerang zijpanelen
 • Gesmeed aluminium stuur met herziende vorm
 • Elektrisch bediende tankdop in aerodynamische stijl
 • Smart Key-systeem voor starten zonder sleutel met vereenvoudigde bedieningsschakelaars
 • Functies op het scherm bestuurd door de joystick op het stuur
 • Lichtgewicht aluminium CF-gegoten frame
 • Radiale remklauw vóór met vier tegenover elkaar geplaatste zuigers
 • Nieuwe lichtgewicht Spin Forged 10-spaaks velgen
 • Nieuw ontwikkelde mode specifieke Bridgestone Battlax SC2-banden
 • Omgekeerde 41 mm voorvork en link-type achtervering
 • Sportievere dempingsinstellingen van de wielophanging
 • Yamaha Chip Controlled Throttle (YCC-T)
 • Accelerator Position Sensor Grip (APSG)
 • Tractioncontrolsysteem
 • Met D-MODE selecteerbare rijmodi
 • Grote, verlichte opbergruimte: één integraalhelm of bagage
 • Middenbok met antidiefstalvergrendeling

Exclusieve belangrijkste kenmerken van de TMAX Tech MAX

 • Verwarmd zadel met verbeterde temperatuurregeling
 • Handvatwarming
 • Elektrisch verstelbaar windscherm
 • Cruise control
 • Verlichte fluorescerende stuur- en middenschakelaars
 • Instelbare achterwielophanging
 • Rijklaargewicht: 220 kg