Publicatiedatum 26-01-18

MT-09 SP Challenge the Darkness

MT-09 SP Challenge the Darkness

Nieuw – MT-09 SP Challenge the Darkness

Nu leverbaar bij Gebben Motoren

Het MT assortiment is continu in ontwikkeling en gaat verder in de voortdurende zoektocht om elke motorrijder het meeste uit elke rit te kunnen laten halen. Slechts één jaar na de introductie van de nieuwe MT-09, wat een enorm verkoopsucces is geweest in het eerste seizoen, wordt het Hyper Naked segment versterkt met de introductie van de nieuwe MT-09 SP.

De SP toevoeging is voorbehouden aan een gering aantal exclusieve Yamaha modellen, waaronder de MT-10 SP die een eersteklas specificatie aanbiedt met een accent op sportieve prestaties. Voorzien van een hoogwaardige Öhlins achterschokdemper, maar ook een speciale kleurstelling en unieke afwerking, bouwt de volledig nieuwe MT-09 SP voort op de sterke troeven van het MT-merk en tilt het de Hyper Naked rijervaring naar een nieuwe hoogte.

MT-09 SP Challenge the DarknessNieuwe Öhlins achterschokdemper
Öhlins en Yamaha hebben gedurende vele jaren nauw samengewerkt aan diverse projecten en de twee merken hebben veel met elkaar gemeen. Elk bedrijf zet zich volledig in voor prestaties en beide merken worden erkend als de toonaangevende vernieuwers op hun eigen vakgebied.

Teneinde Hyper Naked motorrijders nog meer mogelijkheden te bieden om de uitstekende prestaties van de krachtige driecilinder crossplane motor te ontdekken, hebben de ontwerpers van Yamaha en Öhlins speciaal voor de MT-09 SP een achterschokdemper ontwikkeld. De veereigenschappen van deze Öhlins achterschokdemper zijn, via een eenvoudige manier, aan te passen aan de specifieke behoeften van de bestuurder.

Tevens hebben de eigenaren van de MT-09 SP de mogelijkheid om voor zichzelf de optimale set-up te creëren. Via de Yamaha-dealer zijn er tal van Öhlins achterveren in de diverse gewichtsklassen verkrijgbaar. Door montage van zo’n specifieke, optionele achterveer kan iedere eigenaar zijn ultieme ophangingssysteem creëren, die volledig past bij zijn of haar rijstijl en gewicht.

MT-09 SP Challenge the DarknessInstelbare upside-down voorvork
Zowel de MT-09 als de MT-09 SP zijn uitgerust met een Kayaba upside-down voorvork. Bij de MT-09 kan men via één voorvorkpoot de uitgaande demping aanpassen en via de andere voorvorkpoot de compressie.Bij de MT-09 SP kunnen via beide voorvorkpoten de uitgaande- en compressiedemping worden aangepast, dit zorgt voor betere afstemming van de veerinstellingen van de voorwielophanging.

MT-09 SP Challenge the DarknessSpeciale kleurstelling in MT-10 SP stijl
Om zijn hoogwaardige specificaties te compleet te maken, is de MT-09 SP afgewerkt in een exclusieve Silver Blu Carbon kleurstelling, net zoals bij de MT-10 SP.

De brandstoftank is voorzien van zilverkleurige zijkanten met blauwe bovengedeelten en heeft een stijlvolle MT-09 SP watertransferprint aan elke kant, evenals het stemvorklogo van Yamaha in 3D. De koplampconstructie en seat cover zijn zilver gelakt, terwijl het voorspatbord is afgewerkt in blauw/zwart met SP graphics.

Om de exclusieve SP uitstraling te vervolmaken zijn de lichtgewicht tienspaaksvelgen in blauw afgewerkt, net zoals bij de MT-10 SP, en zijn de wielen voorzien van SP graphics. Het SP thema wordt in het zadel voortgezet, met opvallende blauwe stiksels, dat zo een geheel wordt met de tank en wielen.

Stuur, hendels en kroonplaat in zwart
De hoge kwaliteit en exclusieve uitstraling van de MT-09 SP worden aangevuld door het gebruik van de kleur zwart voor het stuur, de bedieningshendels en de kroonplaat.

MT-09 SP Challenge the DarknessSpeciaal LCD instrumentenpaneel
In tegenstelling tot de meeste andere motorfietsen in zijn klasse, beschikt de MT-09 SP over een speciaal LCD instrumentenpaneel waarop informatie in het wit tegen een zwarte achtergrond wordt weergegeven, dit alles zorgt voor een betere zichtbaarheid tijdens rijden bij daglicht. Naast praktische voordelen levert dit hoogwaardige instrumentenpaneel ook een bijdrage aan de toonaangevende en indrukwekkende uitstraling van de motorfiets.

Exclusieve functies MT-09 SP

 • Nieuwe Öhlins achterschokdemper
 • Volledig instelbare upside-down voorvork
 • Exclusieve op de MT-10 SP geïnspireerde Silver Blu Carbon kleurstelling
 • Blauw gestikte naden op zadel
 • Blauwe wielen met SP graphics
 • Toonaangevend rijgedrag
 • Zwarte bedieningshendels en instrumenten

Technische kenmerken MT-09 SP

 • 847cc, 115 pk, 193 kg
 • Sterke CP3 847cc driecilinder crossplane motor
 • Quick Shift Systeem voor opschakelen zonder koppeling (QSS)
 • Assist en Slipper Clutch (A&S)
 • Yamaha D-MODE, aanpasbaar motorkarakter
 • Lichtgewicht aluminium frame en swingarm
 • Agressieve ’twin-eye’ LED koplampen
 • Inschakelbaar Traction Control Systeem (TCS)
 • Op swingarm gemonteerde kentekenplaathouder
 • LED contourverlichting

Kleur

 • Silver Blu Carbon

Beschikbaarheid

 • Januari 2018

Kijk hier snel in onze vernieuwde Showroom.