Publicatiedatum 08-06-20

Yamaha onthult de prijs van de nieuwe Tricity 300

Yamaha onthult de prijs van de nieuwe Tricity 300 en drie accessoirepakketten welke vanaf juli verkrijgbaar zijn

TRICITY 300 ABS
TRICITY 300 ABS

Urban Mobility – de slimste keuze

Yamaha tilt het Urban Mobility segment naar een nog hoger niveau met de introductie van de gloednieuwe Tricity 300. Een slim en modern model met drie wielen met de beste specificaties in zijn klasse en een hoogwaardige kwaliteit. De dynamische vormgeving fleurt met zijn nieuwe frisse en sportieve look de straten van de stad op. De Tricity 300 is het lichtste model in zijn klasse en daarom ook ideaal voor nieuwe klanten.

Gemakkelijk te berijden en geschikt voor bestuurders met een ‘B’-rijbewijs*

Klanten met een volledig ‘B’ rijbewijs mogen met de Tricity 300 rijden. Het exclusieve Leaning Multi Wheel (LMW) systeem van Yamaha zorgt voor een sportief, wendbaar en zelfverzekerd rijgedrag met een gebruiksvriendelijk karakter. Twee voorwielen zorgen ervoor dat de berijder profiteert van extra grip aan de voorkant en van meer dan voldoende remkracht met twee voorwielremschijven. Dit versterkt het gevoel van stabiliteit.

Het lichtgewicht chassis heeft een gewichtsverdeling voor-achter van ongeveer 50:50 met een berijder op de scooter. Samen met een geoptimaliseerde stuurgeometrie draagt dit bij aan de natuurlijke besturing en de uitstekende stabiliteit van de Tricity 300, waardoor deze machine ideaal is voor berijders die weinig of geen ervaring hebben op 2 of 3 wielen.

Dynamische sportieve vormgeving

De Tricity 300 is een van de meest dynamische modellen in de driewielklasse en combineert designkenmerken van Yamaha’s bestverkochte MAX Sport Scooters met een vleugje DNA van de prestigieuze NIKEN Sport Touring motorfiets. De korte en smalle neus benadrukt het lichte en wendbare karakter. De grote 14 inch voorwielen en brede ‘120’ banden geven een gevoel van stabiliteit en grip aan de voorkant.

Krachtige, soepele en efficiënte Blue Core motor

De nieuwe Tricity 300 wordt aangedreven door de nieuwste BLUE CORE motor van Yamaha, een van de meest geavanceerde ontwerpen in de categorie. De motor biedt een ideale balans tussen prestaties, zuinigheid en veelzijdigheid. De vloeistofgekoelde viertakt SOHC 300cc ééncilindermotor met vier kleppen is gebaseerd op het geavanceerde ontwerp van de bestverkochte XMAX 300 motorscooter en zorgt voor een krachtige acceleratie in combinatie met goede brandstofzuinigheid en milieuvriendelijkheid.

Hoogwaardige specificaties

De Tricity 300 is niet alleen het lichtste model in zijn klasse, maar is ook rijk uitgerust met een aantal hoogwaardige functies, waaronder grote schijfremmen met een Unified Braking System en ABS voor meer beheersbaarheid op diverse wegoppervlakken. In de grote opbergruimte onder het zadel is plaats voor twee integraalhelmen of één integraalhelm en een A4 koffertje. Het compartiment is voorzien van interne LED verlichting. Andere standaardfuncties zijn de bediening met Smart Key en een Traction Control Systeem, evenals gemakkelijk afleesbare LCD instrumenten en een parkeerrem.

Standing Assist systeem voor extra gemak

Een belangrijk kenmerk van de nieuwe Tricity 300 is het Standing Assist systeem dat extra gemak biedt door de machine rechtop te houden wanneer deze stilstaat. Zodra de gasklep wordt geopend, wordt het Standing Assist systeem automatisch uitgeschakeld, zodat de bestuurder soepel en moeiteloos kan wegrijden. Het Standing Assist systeem houdt de Tricity 300 tijdelijk rechtop en maakt het zo ook gemakkelijker om het voertuig op de standaard te plaatsen.

Video over kenmerken en voordelen

Volg deze link naar de video over de kenmerken en voordelen van de Yamaha Tricity 300 voor 2020: https://youtu.be/b8NAVpRhkDc

 

Nieuwe accessoirepakketten en een uitgebreid assortiment originele accessoires

Elke klant heeft zijn eigen unieke levensstijl en andere prioriteiten. Yamaha heeft drie nieuwe accessoirepakketten ontwikkeld met daarin een scala aan zorgvuldig geselecteerde producten om te voldoen aan individuele wensen.

Het Sports pakket levert een extra dosis dynamiek en een nog sportievere uitstraling dankzij een sportscherm, kentekenplaathouder en aluminium voetpanelen! Dankzij het gevoel van stabiliteit en zelfvertrouwen is de Tricity 300 ideaal om het hele jaar mee te rijden.

Het Winter pakket wordt geleverd met een schort, handvatverwarming en handbeschermers voor extra comfort bij koud en slecht weer.

Voor extra gebruiksgemak en functionaliteit is het Urban pakket voorzien van een hoog scherm, achterdrager en topkoffer van 39 liter, wat de Tricity 300 een nog effectievere stadsscooter maakt.

Yamaha’s assortiment individuele accessoires voor de Tricity 300 ontwikkelt zich voortdurend verder en het uitgebreide assortiment is nu aangevuld met een aantal nieuwe producten, waaronder een keuze uit slip-on uitlaatdempers, een katalysator en een comfortabel zadel. Elk product in de drie nieuwe accessoirepakketten kan ook afzonderlijk worden aangeschaft, zodat klanten hun eigen Tricity 300 kunnen samenstellen die aansluit op hun behoeften en wensen.

Prijs en beschikbaarheid

De Tricity 300 is verkrijgbaar in drie kleuren:Nimbus Grey, Tech Kamo en Gunmetal Grey en zal vanaf juli 2020 verkrijgbaar zijn voor €9.399 euro.

 

Belangrijkste kenmerken Tricity 300

  • Dynamisch nieuw Urban Mobility model met 3 wielen en verbeterd stabiliteitsgevoel
  • Gemakkelijk te berijden voor nieuwe klanten met een volledig ‘B’ rijbewijs*
  • Moderne, slimme en actieve stijl met eersteklas kwaliteit
  • Standing Assist systeem voor extra gebruiksgemak
  • Zuinige, krachtige en betrouwbare nieuwe Blue Core motor van 300cc
  • Laagste gewicht in zijn klasse voor lichtgewicht wendbaarheid en eenvoudig parkeren
  • Opbergruimte voor 2 integraalhelmen, of 1 integraalhelm en een A4-koffertje
  • LED verlichting, LCD instrumenten en eenvoudige bediening met Smart Key
  • TCS, ABS, Unified Brake System en parkeerrem

* Per land kunnen beperkingen en restricties van toepassing zijn onder de toepasselijke lokale wetgeving.

 

Originele accessoires van Yamaha

Yamaha heeft een uitgebreid assortiment originele accessoires ontwikkeld voor de Urban Mobility modellen, waaronder de nieuwe Tricity 300. Het zich voortdurend ontwikkelende assortiment bestaat uit items die verband houden met comfort, zoals handvatverwarming, schorten en rugsteunen voor passagiers, en accessoires die gericht zijn op het verbeteren van functionaliteit en bruikbaarheid – zoals bagage, hoge windschermen en GPS houders. Er is ook een uitgebreide collectie Yamaha kleding verkrijgbaar met jassen, motorhandschoenen, T-shirts, petten, hoodies en meer. De collectie originele accessoires en kleding is constant in ontwikkeling. Alle informatie is te vinden op www.yamaha-motor.eu

 

MyGarage app

De nieuwe Tricity 300 is gericht op het premium segment van de Urban Mobility markt. Eigenaren willen hun voertuig vaak personaliseren met een reeks stijlvolle, comfortabele en functionele onderdelen. MyGarage is de snelle en eenvoudige manier om een gepersonaliseerde Yamaha te creëren. Klanten kunnen op deze manier experimenteren met verschillende combinaties van originele accessoires en kunnen deze vergelijken om te zien welke onderdelen het beste bij hen passen. Met de MyGarage app kan iedereen direct zijn droomversie van de nieuwe Tricity 300 creëren en deze vanuit elke hoek bekijken. Met de app hoeft u niet meer te raden welke onderdelen u moet kiezen. De definitieve lijst kan per mail worden verzonden naar een Yamaha dealer die de geselecteerde originele accessoires zal leveren en monteren.

MyRide

Met de app MyRide kunnen Yamaha rijders elke rit volgen en allerlei gegevens vastleggen, zoals de afschuinhoek, acceleratie, topsnelheid, hoogteveranderingen en afgelegde afstand. Tricity 300 rijders kunnen de reistijden voor elke rit vergelijken en zien welke de snelste, kortste of efficiëntste route naar de stad is. Gegevens kunnen worden opgeslagen en bewaard in het eigen account van de klant – en foto’s kunnen worden toegevoegd aan de reisgegevens en worden gedeeld op sociale media. Het is de gemakkelijkste manier om elke rit een nieuwe dimensie te geven. Bestuurders kunnen zo elke rit analyseren en zien welke route het beste voor hen is.