Publicatiedatum 21-02-24

TÉNÉRÉ TRAVEL TROPHY 8-15 JUNI 2024

Verbreed je horizon op jouw Yamaha Ténéré

Duitsland – Oostenrijk – Slovenië – Kroatië

Ben jij in het bezit van een Yamaha Ténéré en lijkt het jou ook geweldig om in een groep van 150 Ténéré rijders een onvergetelijk motoravontuur te beleven? Lees dan snel verder!

Ténéré Travel Trophy 2024

Sinds de introductie in 1983 ademt de Yamaha Ténéré avontuur. Na vier succesvolle decennia is het nu een levende legende. De huidige Ténéré-modellen schitteren in vele rally’s en nemen reizigers mee op onvergetelijke reizen over de hele wereld. Bereid jezelf en je ultieme motorfiets voor om onvergetelijke herinneringen te maken tijdens de Ténéré Travel Trophy.

HET AVONTUUR LIGT OM DE HOEK

Grijp deze kans om samen met andere Ténéré rijders een onvergetelijke reis te maken en samen nieuwe plekken te ontdekken. Elke reisdag kan je rekenen op verschillende soorten routes en bezienswaardigheden. Kies ervoor om over uitdagende offroad paden te rijden of op het asfalt te blijven om te genieten van verharde bochtige wegen. Rijd alleen, met familie, vrienden of onbekenden die maar zo eens je vrienden kunnen worden. Pauzeer bij de “Ténéré Turn Off” voor een kop koffie langs de weg terwijl je je verhalen deelt met andere rijders of strek je benen op een adembenemend uitzichtpunt terwijl anderen voorbijkomen.

De Ténéré Travel Trophy is zo ontworpen dat je het ultieme gevoel van vrijheid ervaart. Je bepaalt zelf hoe je de dagelijkse reisetappes indeelt.

WORD DE #1 TÉNÉRÉ TRAVELER

Het team van Yamaha Motor creëerde een reeks uitdagingen om op zoek te gaan naar de #1 Ténéré Traveler. Deze persoon kan het best worden omschreven als flexibel en zelfredzaam. Een teamspeler met veel relevante kennis. Een nieuwsgierige geest met een sterke drang naar avontuur.

Iedere dag zijn er uitdagingen om je kennis en vaardigheden te testen. Verzamel punten om te stijgen in het klassement en uiteindelijk de winnaar te worden van de Ténéré Travel Trophy. De top 3 Ténéré Travelers wordt beloond met mooie prijzen en eeuwige roem. Ben jij degene die de Ténéré Travel Trophy mee naar huis neemt?

BEPAAL JE EIGEN TEMPO

Start elke ochtend achter een wapperende racevlag. Navigeer je weg naar de finish. Na een dag in het zadel of op de voetsteunen kom je aan in Ténéré Town. Geniet van de bruisende sfeer in het bivak terwijl de andere motorrijders arriveren na de dagelijkse etappes. Beleef het allemaal tijdens de Ténéré Travel Trophy, zonder het race-element van een rally.

De etappes zijn gemaakt vanuit het perspectief van een avontuurlijke motorrijder. Dit resulteert in uitdagende routes, met een keur aan bijzondere highlights om van te genieten. Je tijd tussen start en finish heeft geen gevolgen voor het klassement, bepaal je eigen tempo tijdens de dagelijkse etappes.

VERLEG JE GRENZEN

De Ténéré Travel Trophy is ontworpen voor motorrijders met offroad-ervaring. Om ervoor te zorgen dat iedereen het maximale uit zichzelf en zijn Ténéré haalt, is de start van de Ténéré Travel Trophy een dag vol masterclasses, clinics en rideouts om je vaardigheden aan te scherpen voor de komende reis.

Tijdens de 5 etappes kun je routes buiten de gebaande paden verwachten, een combinatie van verharde en onverharde stukken. De onverharde delen bestaan ​​grotendeels uit zand- en grindpaden afgewisseld met enkele rivierdoorwadingen en stenige bergpassen. Voor elk offroad-gedeelte is er een verhard alternatief. Op deze manier kunnen beginnende offroad-rijders laagdrempelig hun grenzen verkennen.

TÉNÉRÉ TOWN

Nadat je iedere dag de finishvlag passeert, rijd je het bivak binnen op een nieuwe locatie. Je kunt hier je tent opzetten en een verfrissende douche nemen. Ontspan met een koud drankje en geniet van de lokale gastronomie. Deel je verhalen bij het kampvuur en slaap in je tent onder de sterrenhemel. Het bivak, dat we Ténéré Town noemen, is dé plek om te zijn aan het einde van iedere etappe.

Ook als je niet van kamperen houdt en meer luxe wenst, kan je met een gerust hart deelnemen. Je kunt elke nacht zelf een kamer boeken. Soms kan dat op de finishlocatie, maar altijd in de buurt.

Ticket: €999,-

Inclusief:
➤ Startpakket
➤ Toegang tot de Ténéré Travel Trophy-app
➤ Digitale routes om te navigeren
➤ 7 nachten kamperen
➤ 7 keer ontbijt
➤ 7 keer avondeten
➤ Een Ténéré Experience dag vol masterclasses, workshops en clinics
➤ Lunch tijdens de Ténéré Experience
➤ Entertainment
➤ Nederlands, Engels en Frans sprekende organisatieleden tijdens het evenement

Exclusief:
➤ Brandstof
➤ Drankjes, snacks en lunch tijdens de dag etappes
➤ Frisdranken en alcoholische dranken in Ténéré Town
➤ Kampeerspullen
➤ Alle niet vermelde services onder ‘inclusief’

Boek hier jouw ticket: 
https://www.teneretraveltrophy.com/nl/ticket-kopen/

Dealer package (optioneel): € 800,-

Geniet van comfort en gemak met het Dealerpakket. Laat de professionals van Yamaha Motor voor jou en je motorfiets zorgen.
Deze optie is exclusief beschikbaar in de Benelux (België, Nederland en Luxemburg).

Het volgende is inbegrepen:

Motor check-up:
Breng je Yamaha Ténéré naar je lokale Yamaha dealer in de Benelux. Kort voor het evenement krijgt je Yamaha Ténéré een volledige check-up om te kijken of de motorfiets klaar is voor de reis. Indien nodig kan de motorfiets, in overleg met jou, een servicebeurt krijgen voordat deze naar de startlocatie wordt vervoerd. Kosten voor een eventuele servicebeurt en onderdelen zijn niet inbegrepen.

Motortransport:
Je lokale Yamaha dealer zorgt ervoor dat je Yamaha Ténéré op tijd klaar is voor het motortransport. Vervolgens zal je motorfiets je opwachten op de startlocatie van de Ténéré Travel Trophy.

Nadat je de Ténéré Travel Trophy hebt voltooid, wordt je Yamaha Ténéré teruggebracht naar je lokale Yamaha dealer. Kort na het evenement kan je jouw Yamaha Ténéré weer ophalen bij je Yamaha dealer.

Busreis- en vliegreis:
Op 8 juni brengt een comfortabele touringcar je naar de startlocatie, waar je herenigd wordt met je Yamaha Ténéré. Er is een opstapplaats nabij de internationale luchthaven van Rotterdam in Nederland en nabij Brussel in België.

Na het ontbijt op zaterdag 15 juni brengt een bus je naar de internationale luchthaven van Zadar en stap je aan boord van een vliegtuig naar de internationale luchthaven van Rotterdam in Nederland.

Bagageservice:
Reis licht en maak gebruik van onze bagageservice tijdens de dagelijkse etappes. Geef ’s ochtends voordat je aan de dagetappe begint je bagage af aan de organisatie. Je bagage zal dagelijks vervoerd worden van de start- naar de finishlocatie. Aan het einde van de dagetappe kan je jouw bagage ophalen in Ténéré Town.

Luggage transport (optioneel): €200,-

Reis licht en maak gebruik van onze bagageservice tijdens de dagelijkse etappes. Geef ’s ochtends voordat je aan de dagetappe begint je bagage af aan de organisatie. Je bagage zal dagelijks vervoerd worden van de start- naar de finishlocatie. Aan het einde van de dagetappe kan je jouw bagage ophalen in Ténéré Town.

Opmerking: deze service is inbegrepen in de Dealer Package.