Publicatiedatum 23-08-23

Tegenslag in de thuis Grand Prix voor Gebben van Venrooy Yamaha

Calvin Vlaanderen, MXGP Of The Netherlands

De verwachtingen waren hoog voor het Gebben van Venrooy Yamaha team tijdens de thuis Grand Prix in Arnhem. Arnhem is vanaf dit jaar nieuw op de MXGP kalender en zorgde voor zanderige, zware omstandigheden. Dit in combinatie met de hoge temperaturen zorgde ervoor dat het een grote uitdaging was voor de beste rijders van de wereld.

Het weekend verliep niet zoals gepland want door een technisch probleem in de kwalificatieheat op zaterdag moest Vlaanderen de wedstrijd verlaten en had hierdoor de laatste startplaats voor in de manches op zondag. Ondanks dit wist hij in de eerste manche een hele goede start te pakken en reed op een achtste plaats toen het in de zesde ronde mis ging. Vlaanderen kwam in aanraking met een andere rijder waarbij zijn hand van het stuur afschoot, wat een zware valpartij tot gevolg had. Vlaanderen kwam hierbij hard met zijn hoofd in aanraking met de grond. Teleurgesteld verdween Vlaanderen uit de wedstrijd en samen met het team is besloten om in de tweede manche niet meer van start te gaan. Het goede nieuws is dat Vlaanderen geen zware blessures op heeft gelopen en over twee weken weer terug aan de start zal staan tijdens de volgende Grand Prix in Turkije.

Commentaar Calvin Vlaanderen: ‘’Het was een pech weekend voor ons tijdens de thuis Grand Prix. Zaterdag begon goed met een zesde tijd in de vrije training en een vierde tijd in de tijdtraining. In de kwalificatieheat kreeg ik in de tweede ronde af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor ik moest stoppen. Dit zorgde ervoor dat ik op zondag als laatste op moest rijden naar het starthek. Ondanks dit had ik er vertrouwen in dat ik het nog steeds goed kon doen. In de eerste manche pakte ik een goede start en reed in de top tien. We hadden er zo’n zes ronden op zitten toen ik in aanraking kwam met een andere rijder. Mijn rechter hand gleed van het stuur af en daardoor kwam ik hard ten val. Helaas kwam ik hard met mijn hoofd in aanraking met de grond waardoor ik in de tweede manche niet kon rijden. Ik zal er alles aan doen om zoveel mogelijk rust te houden en mezelf voor te bereiden op de volgende Grand Prix in Turkije.’’

UNFORTUNATE HOME GP FOR GEBBEN VAN VENROOY YAMAHA

The anticipation was high for the Gebben van Venrooy Yamaha team as they travelled to Arnhem for the MXGP of Netherlands. The track is a new addition to the MXGP calendar was provided sandy, deep and very rough conditions for the best riders in the world who also had to deal with high temperatures.

The weekend didn’t go as the team wanted as a technical issue on Saturday’s qualifying race meant a DNF and last gate pick for Vlaanderen on the main race day.

Despite the last gate pick, Vlaanderen got a decent start and was running in eighth but then on lap six things went wrong. Unfortunately, coming together with another rider and then Vlaanderen’s right hand came off the handle bars which seen him taking a nasty crash.

After hitting his head, it was decided that he wouldn’t take to the line for moto two but the good news is that Vlaanderen has escaped series injury and will head to Turkey which hosts round seventeen of the series.

Calvin Vlaanderen: It was a very unfortunate weekend for us at our home GP. Saturday started off well with sixth in free practice and fourth in timed practice. In the qualifying race I had a technical issue on lap two and had to stop which gave us last gate pick for Sunday’s races. I was still confident that I could do well though. I took a good start in race one and was riding inside the top ten. We were about six laps in when I came together in the same line with another rider. My right hand came off the bars and that flew me straight off the bike. Unfortunately I hit my head hard and couldn’t line up for race two. I will do what I can do, rest up and get ready for turkey in two weeks’ time. 

 

Press release: Rogat, 21-08-2023
Photocredits – Fullspectrum Media