Publicatiedatum 03-11-23

Schrijf je nu in voor de 2024 Yamaha YZ bLU cRU FIM Europe Cup

De 2024 Yamaha YZ BLU CRU FIM Europe Cup

Yamaha Motor Europe is verheugd aan te kondigen dat de registratie voor de 2024 YZ125, YZ85 en YZ65 bLU cRU FIM Europe Cup nu is geopend. Na het grote succes van de YZ SuperFinale van dit jaar is Yamaha erg blij om jonge bLU cRU-rijders een nieuwe kans te bieden om te strijden voor één van de 120 plaatsen aan de start van de YZ bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale van 2024. Deze vindt plaats tijdens het grootste en meest bekeken evenement van het seizoen, de Monster Energy FIM Motocross of Nations.

Meld je hier aan: https://www.yamaha-racing.com/yz-blu-cru-cup/register/

Niet alleen krijgt elke jonge rijder die zich inschrijft de kans om samen met zijn idolen te racen voor een enorm publiek, maar in elke YZ-cupklasse wordt één rijder geselecteerd die tijdens het raceseizoen van 2025 waardevolle ondersteuning krijgt van Yamaha Motor Europe.

Yamaha’s bLU cRU-jeugdprogramma is een bekroond platform dat de basis vormt van de Yamaha Racing-piramide en is ontworpen om de volgende generatie jong racetalent op te leiden in het racen op de weg en offroad.

Het programma biedt een professionele omgeving met coaching, technische ondersteuning en mentorschap van een aantal van de grootste namen in de racerij om zo toekomstige sterren aan te moedigen, te ontwikkelen en te koesteren en een ononderbroken carrièrepad te bieden van nationaal- tot wereldkampioenschapsniveau. In 2023 hebben meer dan 600 jongeren van het programma geprofiteerd.

De YZ bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale is voor de deelnemers aan de YZ125 sinds 2015 en voor de YZ85 en 65 rijders sinds 2019 het beste evenement om motorcrossers op amateurniveau kennis te laten maken met de wereld van het professionele racen.

Het off-road bLU cRU-jeugdprogramma is bedoeld voor rijders die racen met een YZ125, YZ85 of YZ65 in een van de goedgekeurde nationale kampioenschappen, waar ze gedurende hun respectievelijke seizoenen bLU cRU-punten verzamelen in hun races, waarbij de 40 beste rijders in elke klasse worden uitgenodigd om deel te nemen aan de SuperFinale.

Tijdens de SuperFinale ontvangen de top drie rijders van elke klasse en twee zorgvuldig geselecteerde wildcards uit elke categorie, een uitnodiging voor de prestigieuze bLU cRU Masterclass, die aan het einde van het seizoen plaatsvindt.

De Masterclass is bedoeld om jonge rijders te laten proeven van wat de racewereld hen te bieden heeft. De aspirant-jeugd krijgt deskundige training en advies van Yamaha’s bLU cRU-ambassadeurs.

Aan het einde van de tweedaagse Masterclass wordt één YZ125-rijder gekozen om deel uit te maken van een Yamaha-ondersteund team en om in 2025 deel te nemen aan het EMX125-kampioenschap, in navolging van rijders zoals Nikolai Skovbjerg, winnaar van de YZ125 bLU cRU FIM Europe Cup in 2022, die in 2023 deelnam aan het EMX 125-kampioenschap en in 2024 overstapt naar het EMX250-kampioenschap.

Daarnaast wordt er één rijder uit elk van de YZ65- en YZ85-categorieën geselecteerd voor extra Yamaha-ondersteuning en GYTR-onderdelen voor het volgende seizoen.

Voor rijders die een kans willen maken om deel te nemen aan de YZ bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale tijdens MXoN 2024, is het nu tijd om zich in te schrijven. Volg de instructies op de volgende link en schrijf je direct in.
Inschrijven is mogelijk tot 28 februari 2024.

Schrijf je nu in voor de 2024 YZ bLU cRU FIM Europe Cup.