Publicatiedatum 16-01-20

OFF ROAD RIT DE WIJK ZONDAG 15 MAART 2020 AFGELAST!

HELAAS IS DE OFF THE ROAD RIT AFGELAST VANWEGE DE NATTE BODEMGESTELDHEID

Op Zondag 15 maart 2020 organiseert MC De Antrappers  uit De Wijk alweer hun 35e editie van de jaarlijkse OFF ROAD  vanuit Gebben Motoren in Rogat.
Een rit van ruim 40 km over zandwegen, maisvelden, landerijen en door bossen. Kortom een fantastische route voor elk wat wils.

Dit jaar kunnen ook weer alleen 2-wielige motoren deelnemen.
Dus Trike’s en Quad’s zijn helaas niet toegestaan.

 

 

Inschrijven kan vanaf 09.00 uur en de kosten zijn 20 Euro. Onze club is geen lid van een Motorbond en een licentie is dus niet nodig. Wel gaan we ervan uit dat de motor rijtechnisch in goede staat verkeert, niet teveel lawaai maakt en is verzekerd en de berijder een geldig rijbewijs heeft. Verder zijn de nederlandse Enduro/OTR reglementen van toepassing.

Het inschrijfformulier is te downloaden op de site van www.antrappers.nl

Er is rond het dorp de Wijk een daarop afgestemde route uitgezet, die door de rijders van deze motoren een aantal keren gereden kan worden. De club is er in geslaagd om een route van ongeveer 50 kilometer lengte uit te zetten, waarvan ruim 90 % onverhard is. De wegen die verhard zijn meestal openbare wegen, waarop de rijders van hun inspanningen in het terrein kunnen bijkomen. De deelnemers komen uit het hele land en zelfs uit Duitsland en België, zodat toch gesproken mag worden van een evenement met een aardige uitstraling.

Hopelijk komen de deelnemers weer in grote getale opdagen.

Voor de lokale bevolking zijn er op de route een aantal leuke plaatsen om de kunsten van de rijders van nabij te bekijken. Het is echter niet toegestaan om zich op de route zelf te begeven. Een aantal leuke plaatsen zijn de start in Rogat en dan de crossproef richting Meppel,  de Oosterboer, Broekhuizen of op het maisperceel aan de de Postweg waar een crossproef is. Hierna komt men nog door landgoed Dickninge, en enige bospercelen aan de Hessenweg, waarna weer gefinisht wordt op Rogat. Hou dus rekening met de motoren in en rond De Wijk.

Er wordt om 10.30 uur gestart en verwacht wordt dat de laatste rijders rond 15.00 uur gefinisht zullen zijn.

De uitvalsbasis is dus  Gebben Motoren te Rogat, waar het nodige te zien zal zijn. Tevens valt hier voor de echte liefhebbers een compleet overzicht van de route te bezien en zullen oude beelden van eerdere ritten worden vertoond. Voor een hapje en een drankje kan men daar ook terecht en die is in handen van De Antrappers en Van Braam Catering. Tevens zal hier nagepraat worden over alle belevenissen tijdens de rit. Al met al een gezellige Afterparty, met mogelijk nog een verrassende act.