NIEUWE KLEUR YFZ450R SE “Spring Edition”

Nieuwe kleurstelling bekend gemaakt van de YFZ450R SE, de “Spring Edition”.

YFZ450R SE 2014

YFZ450R SE 2014

Deze nieuwe kleurstelling zal vanaf medio april leverbaar zijn en de aantallen zullen beperkt zijn. Het feit dat Yamaha als enige merk nog een 450cc competitie quad kan aanbieden en de grote vraag in het verleden naar dit model is het raadzaam om uw order snel op te geven om teleurstellingen te voorkomen.

De belangrijkste aspecten even op een rijtje:

1) Motor met hoog vermogen met racetechnologie
De 5-kleps, 4-takt 450cc-motor van de YFZ450R heeft nu een hogere compressieverhouding van 11,8:1. Dit levert in combinatie met een nieuwe kleptiming een snellere gasrespons en een hoger vermogen bij hoge toerentallen. Het luchtinlaatsysteem zorgt voor een lager brandstofverbruik, minder uitstoot en verbeterde duurzaamheid.

 2) Elektronische brandstofinjectie
Voor een nog scherpere gasrespons is de YFZ450R voorzien van een nieuw type 42mm Mikuni gasklephuis met Idle Speed Control systeem (ISC). Dit zorgt onder alle omstandigheden voor gemakkelijk en betrouwbaar starten. Dit geavanceerde systeem zorgt voor een onmiddellijke respons en draagt bij aan lagere emissies.

 3) Slipper clutch
De vijfversnellingsbak van de YFZ450R is een zeer compact schakelsysteem en voorzien van een slipper clutch – wat een primeur is in deze klasse! Dit systeem zorgt ervoor dat er gedeeltelijk ontkoppeld wordt wanneer u snel terugschakelt voor een bocht. Door de effecten van het afremmen op de motor vrijwel weg te nemen, zorgt de slipper clutch ervoor dat de rijder de bochtsnelheid beter met behulp van de remmen kan controleren. Dit levert betere controle en aanzienlijk snellere rondetijden op. 

4) Hybride chassis technologie
Het chassis- en de swingarmconstructie van de YFZ450R zijn vervaardigd van een speciale combinatie van aluminium en staal, en dit innovatief ontworpen ‘hybride chassis’ biedt een succesvolle combinatie van een laag gewicht met een uitstekende balans tussen sterkte en stijfheid.

5) Instelbare wielophanging met lange veerweg

Voor een lager onafgeveerd gewicht is dit model voorzien van nieuwe Kayaba schokdempers met apart gasreservoir vóór en een volledig nieuw afgestemde schokdemper achter. Deze verstelbare schokdempers zorgen voor nauwkeurige rijeigenschappen, zodat u in het voordeel bent ten opzichte van uw concurrenten.

6) Ergonomisch ontwerp
De YFZ450R is ontworpen voor een perfecte harmonie met de rijder, voor betere prestaties op het circuit en meer comfort in het terrein. De voor- en achterspatborden bieden meer ruimte voor de rijder, zodat deze zijn gewicht makkelijker kan verplaatsen in bochten en tijdens accelereren. Ook de hielbeschermers zijn verder naar achteren verplaatst. 

Voor prijsinfo , bel de mannen van Gebben Motoren op 0522-443820.