LUCA NIJENHUIS TWEEDE IN THUIS NK IN HEERDE

LUCA NIJENHUIS TWEEDE IN THUIS NK IN HEERDE

luca_heerde2014Luca Nijenhuis uit Heerde is zondag in de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 op het podium geëindigd. In de eerste manche kwam hij rond de tiende plaats uit de start maar werkte zich al snel op naar een derde plaats. Luca probeerde alles om tweede man Rick Folkers te passeren maar kon het verschil niet maken en finishte als derde. In de tweede manche kwam hij na een betere start al snel aan op een tweede plaats achter Michael Hool. In de beginfase kon hij hem volgen maar na een aantal ronden moest hij hem laten gaan waarna hij de wedstrijd onbedreigd op een tweede plaats uitreed.

Vanwege de regenval in de nacht van zaterdag op zondag was het circuit op sommige plaatsen iets drassig. Hierdoor moest er op de bulten goed opgelet worden. Luca deed het in de beginfase van de training rustig aan en keek waar de verraderlijke punten in het circuit lagen. Echter toen de tijdtraining begon, zette hij onmiddellijk aan om een snelle tijd neer te zetten. Deze ronde verliep perfect en gelijk stond hij op de snelste tijd. De tijd van Luca was zo scherp dat niemand zijn tijd nog wist te verbeteren en hij de pole position wist te veroveren.

In de eerste manche zat hij er niet zo heel goed bij na de start en kwam rond de tiende plaats door de eerste paar bochten. Door de juiste lijnen te rijden, kon Luca gelijk verschillende rijders passeren en kwam al snel aan op een derde plaats achter Rick Folkers en Michael Hool. De hele manche reed Luca achter Folkers maar kon nergens een plaats vinden waar hij de tweede plaats over kon nemen en werd na een net gereden wedstrijd als derde afgevlagd.

Toen het starthek in de tweede manche naar beneden klapte, zat Nijenhuis er iets beter bij en begon rond de zesde plaats aan de wedstrijd. In de beginfase stootte hij door naar een tweede plaats en kwam achter leider Michael Hool te rijden. In de beginfase wist hij hem goed te volgen maar na een aantal ronden moest hij hem laten gaan. Luca had op zijn beurt weer een groot gat op de derde man en kon daarom de manche onbedreigd op een tweede plaats uitrijden.

Met een derde en tweede plaats in de manches eindigde de thuisrijder op een tweede plaats in het dagklassement. Over twee weken staat de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 op het programma in Emmercompascuum.

Daguitslag NK MX2 in Heerde

1 Michael Hool 200 Pnt
2 Luca Nijenhuis 186 Pnt
3 Rick Folkers 181 Pnt
4 Dylan van Veghel 174 Pnt
5 Daan Bruijsten 174 Pnt