HERJAN BRAKKE IN HAWKSTONE PARK

Geen loon naar werken voor Herjan Brakke in Hawkstone Park

Herjan In Hawkstone Park

Herjan Brakke van het Gebben Racing Kawasaki Team heeft tijdens de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park geen loon naar werken gehad. Wel liet de rijder uit Staphorst zien dat het met zijn snelheid goed zit want in de eerste manche reed hij tot in de laatste ronde op een vijfde plaats.

Voor Herjan was de wedstrijd in Hawkstone Park sinds lange tijd weer zijn eerste wedstrijd in het zand.  In de maanden januari en februari heeft hij veel tijd doorgebracht op de harde banen in Spanje en Italie maar met het oog op de eerste ONK in Emmercompascuum wilde Brakke toch alvast wat ritme op doen.

Na in de training rustig het circuit te hebben verkent, pakte hij in de eerste manche een hele goede start en kon net buiten de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Herjan zat gedurende de wedstrijd niet helemaal lekker in zijn ritme maar kreeg toch in het tweede deel van de wedstrijd de vijfde plaats in handen. Hij leek op deze positie af te stevenen maar helaas werd hij in de laatste ronde door Gert Krestinov van de baan gereden. Brakke vond nergens een plaats waar hij weer terug het circuit op kon en zag dus een goede klassering in rook op gaan.

Gebrand op een goed resultaat stond hij in de tweede manche achter het starthek. In deze manche kreeg hij gelijk een tegenslag te verwerken toen een steen van Brad Anderson hard tegen het glas van Herjan zijn bril kwam.  Herjan liep hierbij een wondje net boven zijn oog op, wat al snel begon te bloeden. Omdat het bloed tegen het glas aan kwam, zag Herjan al snel niets meer en moest daardoor zijn bril afzetten. Echt aanzetten was zonder bril niet meer mogelijk waardoor hij de wedstrijd netjes uit reed op een negende plaats.

Aan het einde van de dag reden de beste MX2-rijders in een superfinale tegen  de beste MX1-rijders.  Fanatiek ging hij van start maar in de tweede bocht wilde hij in de buitenbocht een aantal rijders passeren, wat verkeerd uitpakte. Hij kwam in aanraking met een andere rijder en kwam ten val. Omdat er bij de valpartij een scheurtje in de radiateur was gekomen, besloot Herjan om niet onnodig schade aan de motor te veroorzaken en terug te keren naar het rennerskwartier.

Commentaar Herjan Brakke:’’Het zat vandaag niet helemaal mee maar toch ben ik wel tevreden over mijn rijden. In de eerste manche ging het niet helemaal naar het zin maar toch hield ik mij goed staande op een vijfde plaats totdat Krestinov hard tegen mij aan reed in de laatste ronde en ik gewoon buiten het hek belandde. Ik vond nergens meer een plaats waar ik terug op het circuit kon komen en kwam hierdoor niet over de finish. In de tweede manche was het al snel bekeken omdat ik mijn bril af moest zetten vanwege het bloed dat aan de binnenzijde van mijn bril kwam. Ik kon toen niet meer in de aanval gaan en heb de wedstrijd rustig uitgereden op een negende plaats. In de superfinale probeerde ik na de start om snel een aantal rijders te passeren. Helaas pakte dit verkeert uit omdat ik met een andere rijder ten val kwam. Ik zag gelijk dat er een gaatje in de radiateur zat en toen wist ik dat het voorbij was want ik ga hier niet onnodig schade oplopen aan de motor. Het was een goede wedstrijd met het oog op Emmercompascuum en ik zal in de komende weken mijn trainingsprogramma verder zetten om daar sterk aan het ONK te kunnen beginnen’’.