HERJAN BRAKKE EEN MANCHE IN TOP TIEN IN STERK ITALIAANS KAMPIOENSCHAP

Herjan Brakke Italië

Herjan Brakke heeft nr. 61

Herjan Brakke van het Gebben Racing Kawasaki Team heeft in de laatste wedstrijd om het Italiaanse Kampioenschap in Montevarchi een sterke indruk achter gelaten door een manche in de top tien te finishen. In het sterke deelnemersveld hield de rijder uit Staphorst zich goed staande en wist de MX1 manche als negende af te sluiten. In de superfinale was Brakke net buiten de top vijftien aan het strijden voor iedere positie totdat hij met een andere rijder in aanraking kwam en hard ten val kwa De winterperiode is door Herjan gebruikt om zijn blessures te laten genezen en om zijn conditie op peil te brengen. De laatste weken stonden veelal in het teken van motortraining op de harde banen en daar paste deze derde en laatste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap in Montevarchi perfect bij. Voor Herjan was dit de eerste wedstrijd van het seizoen. Een sterk internationaal deelnemersveld was op deze wedstrijd afgekomen met daarbij veel Grand Prix toppers. Een goede training dus voor het naderende seizoen.

Herjan kwam in de eerste manche goed uit de start en begon net buiten de top tien aan de wedstrijd. Op een twaalfde plaats kwam hij uit de eerste ronde en probeerde plaatsen winst te boeken. Even viel hij terug naar een dertiende plaats maar niet veel later nam hij de twaalfde plaats terug in handen en in de daaropvolgende ronden stootte hij door naar een tiende plaats. Met een goed ritme wist hij het tempo te handhaven en nam met nog een aantal ronden te gaan de negende plaats in handen. Ondanks dat EX Wereld Kampioenschap in het laatste deel van de wedstrijd aan kwam op een tiende plaats, wist Herjan zijn positie goed te verdedigen en finishte de manche op een nette negende plaats.

In de superfinale kwam hij niet goed uit de start en begon in het gedrang aan de wedstrijd. Op een achttiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en stelde alles in het werk om naar voren te komen. Net toen hij zich had op weten te werken naar een zeventiende plaats kwam hij in het heetst van de strijd met een andere rijder in aanraking en kwam hard ten val. De motor had bij de valpartij dusdanig veel schade opgelopen dat verder rijden geen optie was waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Volgend weekend zal de rijder uit het Gebben Racing Kawasaki Team van start gaan in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park.

Uitslagen Italiaans Kampioenschap Montevarchi:

MX1 manche:

1 Gautier Paulin
2 Jeremy van Horebeek
3 Steven Frossard
4 Max Nagl
5 Tommy Searle
9 Herjan Brakke

Superfinale:

1 Gautier Paulin
2 Steven Frossard
3 Jeremy van Horebeek
4 Antonio Cairoli
5 David Philippaerts
DNF Herjan Brakke