Publicatiedatum 26-11-13

MOTORPERS LAAIEND ENTHOUSIAST OVER DE NIEUWE YAMAHA MT-09

Begin september 2013 maakte de wereldpers in Split (Kroatië) uitgebreid kennis met de compleet nieuwe 3-cilinder van Yamaha, de MT-09. Met de introductie van dit nieuwe 3-cilinder concept is de internationale motorpers het er unaniem over eens: Yamaha heeft een meer dan unieke prestatie geleverd. Ook in Nederland, zeker na het verschijnen van vele lofzangen in de Nederlandse motorbladen, is de animo voor de Yamaha motor MT-09 overweldigend.

Motoplus – “De motorwereld mag dan vaak een gebrek aan nieuwe, frisse concepten worden verweten, met de MT-09 bewijst Yamaha in ieder geval het tegendeel. En dat ook nog eens tegen een heel aantrekkelijke prijs ook, € 9.499,- gaat ‘ie namelijk kosten. Koopje!

ANWB promotor – “De MT-09 is licht van gewicht en vreet het liefst bochten. Het is een typische kruising tussen een Motard en een Naked Bike. Alles wat overbodig is om lekker te kunnen rijden is weggelaten, onder het mom ‘less is more’.”

MOTO73 – “Na 32 jaar is de triple terug bij Yamaha, wij zijn er blij mee!”

KICXSTART – “…. voor negen en een halve mille koop je weinig beters. Ben je een liefhebber van funky, maar bovenal functioneel naakt? Dan heb je dus bij deze een nieuw adres om te gaan driecilinder shoppen.“

MOTOR Magazine – “Het was de Japanners vooral te doen om een lekker neutraal aanvoelend rijwielgedeelte te creëren, ook omdat je door de ‘gooi en smijt’ zitpositie en het brede stuur al voldoende wordt uitgenodigd tot pikant stuurwerk.”

Nieuw 3-cilinder concept 
Het kloppende hart van dit nieuwe concept is een lichtgewicht 850cc-motorblok. Deze 3-cilindermotor levert over een breed toerentalbereik het hoogste lineaire koppel in zijn klasse. Hetgeen resulteert in een ongekende acceleratie, een acceleratie waar uw adrenaline sneller van gaat stromen. Mede door het “crossplane” karakter van deze lichtgewicht 3-cilinder produceert de MT-09 ook een zeer kenmerkend uitlaatgeluid.

Stressvrije ergonomie en een “full-control” rijpositie
De nieuwe MT-09 is ontworpen om uiteenlopende toepassingen aan te kunnen: zowel sportief rijden bij weekendtrips als het dagelijkse woon-werkverkeer. Een “fatbar” stuur en een lang, vlak zadel zorgen voor een stressvrije ergonomie. De fraai gevormde brandstoftank met 14 liter inhoud en uitsparingen voor de knieën, maakt een comfortabele “full-control” rijpositie mogelijk.

De Yamaha MT-09, standaard voorzien van een ABS remsysteem, is vanaf vrijdag 22 november 2013 leverbaar in de kleuren Race Blu, Deep Armor, Blazing Orange en Matt Grey. De adviesverkoopprijs van de nieuwe MT-09 is € 9.499,- (incl. BTW en BPM, exclusief afleverkosten).

MT-09 introductieavond
Op vrijdag 22 november 2013 zal er om 18:00 uur bij ons een unieke MT-09 introductieavond gehouden worden waar de nieuwe Yamaha MT-09 te bezichtigen zal zijn voorzien van diverse originele Yamaha accessoires. Ook zo nieuwsgierig naar deze spraakmakende nieuwe Yamaha? Meldt u zich vandaag nog aan voor onze speciale Yamaha MT-09 introductieavond.

U kunt zich hier aanmelden