Publicatiedatum 16-01-20

4 DAAGSE MOEZELTOUR 1 MEI t/m 4 MEI 2020

Vrijdag 1 mei t/m 4 mei 2020 organiseert Gebben Motoren in samenwerking met Vervolg Trainingen Motorrijden de 4 daagse Moezeltour.

Het Moezel-Westerwaldgebied ligt in het middengebergte van de Duitse deelstaten Rijnland-Palts, Noord-Rijnland-Westfalen en Hessen. Een groen “trektochtenland” met beboste hellingen waaraan geen einde lijkt te komen. Behalve de boerentradities zijn het vooral ijzererts, lei, basalt en leem die in het Westerwald in de loop der eeuwen het karakter van de streek bepaald hebben. Moezel-Westerwald is een zeer bosrijke streek en tegelijk een streek met wijdse landschappen. Een prachtig gebied waar u als motorrijder geheel aan uw trekken zult komen.

Moezelgebied 4-Daagse Moezeltour Gebben Motoren

Hotel Zum Löwen, 4-Daagse Moezeltour Gebben Motoren
Hotel Zum Löwen


Dag 1
Op vrijdag 1 mei 2020 vertrekken we vanaf Gebben Motoren te Rogat om vervolgens direct richting onze oosterburen te rijden. Via vlotte stuurwegen rijden we het Münsterland in. Voor ons Nederlanders is Munster belangrijk in onze geschiedenis. Hier is de vrede van Münster getekend, waardoor in 1648 een einde kwam aan de 80 jarige oorlog tussen  Nederland en Spanje. We rijden vervolgens via de oostkant langs het Ruhrgebied, waarbij de drukte van dat gebied wordt gemeden. Na de Ruhr te zijn overgestoken komen we in de randen van het Sauerland. Bij veel motorrijders wel bekend. Na de Biggesee, het grootste en mooiste stuwmeer van Nordrheinland Westfalen, rijden we het Westerwald in. Dit is zoals u zult merken een middengebergte, waardoor het allesbehalve vlak is. Na een kleine 400 kilometers zonder autobahn komen wij aan bij Mozelromantik Hotel “Zum Löwen”, waar voor de liefhebbers een koele Krombacher klaar staat.

 

Dag 2 Vandaag hebben we voor u een route samengesteld waarin alle facetten van dit gebied vertegenwoordigd zijn. Bos, rivieren, dalen, wijnvelden, landbouwge-bied, klein stukje industrie, de Moezel en de Rijn. Dit is nog maar een kleine opsomming van wat u tijdens deze dagrit zult zien. U zult merken dat juist dit gebied een grote verscheidenheid aan omgeving en afwisseling biedt. Vooral de toeristische drukte rond de Moezel steekt af tegen de onzettende rust van het achterland. Zo gauw de dalen worden verlaten waan je je snel in een niemandsland. We komen door gezellige rustieke dorpjes en doen ook wat meer bekende grotere plaatsen aan langs de Moezel en Rijn, zoals Kobern-Gondorf, Lof, Boppard en St. Goar. Laatstgenoemd is bekend van Die Loreley. Na Lahnstein rijden we door Bad Ems. Hier zijn meerdere leuke terrassen om nog een middagstop in te lassen. Na een heerlijk stuk sturen komen we terug bij ons hotel. De route is vandaag een kleine 300 km. Naar believen is dit vrij gemakkelijk in te korten.

4-Daagse Moezeltour Gebben motoren 4-Daage Moezeltour Gebben Motoren

Dag 3 Na een stevig ontbijt gaan we vandaag een route rijden van iets meer dan 300 km. In tegenstelling tot dag 2 gaan we nu met de klok meer. Vanuit het hotel rijden we onmiddellijk weer het heerlijke stuurgebied van het Westerwald in, om via het zeer rustige achterland en Bad Ems uit te komen bij de Rijn. Onderweg komen we langs Nassau, inderdaad een zeer bekende naam, hier liggen de familiebanden met ons Nederlands Koningshuis. Omdat er in Boppard en omgeving weinig bruggen te vinden zijn, steken we met het pont de Rijn over, om vervolgens een prachtig stuk langs de Moezel te rijden. We zullen dit gedeelte onderbreken om via Valwigerberg de rivier van bovenaf te gaan bekijken. Via de parel van dit gebied, het bij veel Nederlanders overbekende Cochem, rijden we een heerlijk rustig stuurgebied in. Dit gebied ligt aan de rand van de Eifel. Bij Sinzig komen we bij de laatste Rijn-oversteek, vanaf hier rijden we weer naar  het terras van ons hotel om deze geweldige dag met een lekker drankje af te sluiten.

4-Daagse Moezeltour Gebben MotorenDag 4 Aan al het goede komt helaas een eind……..Dit zal zeer zeker voor u van toepassing zijn na deze vier dagen sturen in het Moezel-Westerwald gebied. We vertrekken bijtijds om ook deze laatste dag weer heerlijk te toeren. Net als op de heenweg vermijden we in Duitsland de autobahn (wilt u echter snel naar huis, dan biedt de route gelegenheid om eerder af te slaan en via de snelweg naar huis te rijden). De route voert over andere wegen dan de heenreis, maar wel weer om het Ruhrgebied heen om de drukte te ontlopen.

 

VTM TrainReisbegeleiders van VTMTrain:
De groep zal worden onderverdeeld in toer- en sportrijders. Elke groep van circa 10 motoren krijgt een eigen reisbegeleider, dit zijn allemaal ervaren, enthousiaste motorrijders die hun sporen verdiend hebben in het begeleiden van toertochten.


Start:
Op vrijdag 1 mei 2020 verwelkomt Gebben Motoren u om  8.00 uur in het pand aan de Industrieweg 25 te Rogat. We starten ca. 9.00 uur.


Motorcheck:
Ca. 3 weken voor aanvang van de tourtocht is het mogelijk een gratis werkplaats-check uit te laten voeren, zo weet u zeker dat uw motor klaar is voor een lekker lang weekend toeren. Voor meer informatie en voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de werkplaats.


Prijzen:
Totaalprijs 4-daagse Moezeltour incl. ontbijt, diner € 349,- pp.*
Toeslag 1-persoonskamer € 20,- p/dag.*
*exclusief plaatselijke Kurtaxe en oversteek veerpont

Roadbook:
De route en algemene informatie ontvangt u een aantal weken voor aanvang. De route kan ook digitaal worden aangeleverd mits wij in het bezit zijn van uw e-mail adres, de digitale route is geschikt voor Garmin en TomTom navigatiesysteem

Inschrijving Moezeltoer 1 -4 mei 2020

 • Ik neem deel aan de Moezeltoer van 1 - 4 mei 2020

 • Vul hier s.v.p. uw telefoonnummer in waar u tijdens de reis ook op bereikbaar bent. Bij voorkeur uw 06. Standaard reageren wij op uw email adres.
 • Vul hier het telefoonnummer in van het thuisfront in geval van nood.
 • Eventuele 2e deelnemer

  We zullen proberen rekening te houden met ieders wensen zover mogelijk.
 • Alle inschrijvingen onder voorbehoud van betaling en beschikbaarheid. U krijgt van ons bevestiging binnen 3 werkdagen. Als u als 1 persoon inschrijft en samen op een 2 persoonskamer wilt, dient u zelf aan te geven met wie bij opmerking.
 • Denk hierbij bijvoorbeeld aan eventuele dieët wensen of dat u bij iemand op de kamer wilt, wij zullen dan proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.
  U gaat akkoord met de inschrijving, prijzen en voorwaarden reizen Gebben Travel zoals in de links hieronder te lezen zijn.
 • Na verzenden komt u automatisch in iDEAL terecht

Voorwaarden Gebben Tavel.